Griepvaccinatie

Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat de risicogroepen zich maximaal laten vaccineren tegen de griep. Dat geldt ook voor gezonde personen vanaf 50 jaar. Zo vermijden we dat de ziekenhuisbezetting te hoog zou worden bij een eventuele coronapiek in het griepseizoen.

Griep is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen. Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Een droge hoest, hoofd- en keelpijn, koorts, spierpijn en koude rillingen zijn de belangrijkste ziekteverschijnselen. Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. 65-plussers, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best ieder jaar vaccineren.

U komt met afspraak naar één van de consultatiemomenten voor vaccinatie bij één van de artsen. Klik hiervoor op "groepsagenda" en boek een afspraak "griepvaccinatie". Tijdens deze momenten wordt er alleen gevaccineerd en worden er geen andere medische aktes uitgevoerd. Deze consultatie wordt volledig terugbetaald.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x