Greet Mylemans

Tabakoloog, Psycholoog, Relatie-, gezins- en systeemtherapeut

Iedereen zegt dat stoppen met roken heel belangrijk is voor de gezondheid. Roken is echter een hardnekkige verslaving en een rookstop heeft een grotere kans op slagen met begeleiding door een tabakoloog. Er wordt een individueel aangepast rookstop-programma opgesteld met aandacht voor de lichamelijke verslaving en de rookgewoonten. De begeleiding is individueel of per koppel. Er wordt een tegemoetkoming van de mutualiteit voorzien.

Naast erkend tabakoloog (VRGT) ben ik klinisch psycholoog (erkenningsnummer 762107031). Verder volgde ik een bijkomende postacademische opleiding in de relatie-, gezins- en systeemtherapie (KU Leuven) en de sociaal-emotionele vaardigheidstraining volgens Linehan  (PZ Duffel).

Sinds 2002 ben ik als psycholoog werkzaam, in verschillende psychiatrische ziekenhuizen (traumaverwerking, persoonlijkheidsproblematiek, verslavingszorg, dubbeldiagnose). Sinds 2011 werk ik in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum te Rekem.

U kunt bij mij terecht voor o.m. rookstopbegeleiding (ook indien u vreest voor herval), verslavingsproblematiek, uitstelgedrag en faalangst, angst- en stemmingsstoornissen, stress en burnout, persoonlijkheidsproblemen, relatie- of gezinsproblemen, levensfaseproblemen, sociaal-emotionele problemen.


Doelgroep: jongeren, volwassenen, koppels en gezinnen. 

Tarieven psychologische begeleiding:        
60 euro per uur 

Tarieven en terugbetaling ROOKSTOP:

Vanaf 1 januari 2017 worden tabakologen rechtstreeks vergoed door de Vlaamse Overheid. PatiĆ«nten betalen aan de tabakologen enkel nog het remgeld (de persoonlijke bijdrage = PB). De persoonlijke bijdrage is geplafonneerd en wordt bepaald door de situatie van de deelnemer (een verhoogde tegemoetkoming of niet) en de duur van de begeleiding. Een persoon heeft jaarlijks recht op 48 punten bij de terugbetaling van rookstopbegeleiding door een erkende tabakoloog. De tussenkomst geldt voor in totaal maximaal 4 uur individuele begeleiding. Gerekend wordt in punten/kwartier: 15 min individuele begeleiding = 3 punten. Tabakologen en mutualiteiten kunnen zien hoeveel punten een patiĆ«nt heeft.   

De tabakoloog verdient 15 euro per kwartier.
7,5 euro persoonlijke bijdrage en 7,5 euro rechtstreeks van de mutualiteit.
1 euro persoonlijke bijdrage en 14 euro rechtstreeks van de mutualiteit

** verhoogde tegemoetkoming (jongeren tot en met 20 jaar betalen evenveel als mensen met een verhoogde tegemoetkoming).

Opgelet! Sommige mutualiteiten betalen een deel van de kosten voor rookstopmiddelen terug.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x